fbpx

Τα πρώτα 27 πλήρως ηλεκτρικά καταμαράν της Ταϊλάνδης

bangkok-27-fully-electric-catamaran.jpg
Ο πρώτος στόλος των 27 πλήρως ηλεκτρικών καταμαράν στην Ταϊλάνδη είναι γεγονός. Αυτή η κατασκευή θα βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα της Μπανγκόκ και θα μεταμορφώσει τον ποταμό Chao Phraya της πόλης. Η Danfoss Editron παρέχει τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης για τα καταμαράν, τα οποία είναι μικρότερα, ελαφρύτερα και πιο αποδοτικά από τις υδραυλικές εναλλακτικές λύσεις.

Το έργο αποτελεί μέρος των φιλόδοξων σχεδίων της Energy Absolute για την προώθηση και την αύξηση εναλλακτικών ενεργειακών μεθόδων μεταφοράς στην Ταϊλάνδη.

Η Danfoss Editron είναι μέρος της ομάδας που παραδίδει τον πρώτο στόλο της Ταϊλάνδης με πλήρως ηλεκτρικά επιβατηγά πλοία. Η εταιρεία παρέχει στην Energy Absolute τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης που θα τροφοδοτούν τον στόλο των 27 καταμαράν, τα οποία θα λειτουργούν και θα μεταμορφώσουν τον ποταμό Chao Phraya της χώρας στην Μπανγκόκ.

Η Μπανγκόκ είναι η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο, καλωσορίζοντας σχεδόν 23 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες μόνο την περσινή χρονιά. Ωστόσο, η ποιότητα του αέρα της πόλης καταγράφεται τακτικά σε ανθυγιεινά επίπεδα λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως η κυκλοφορία, οι κατασκευές και οι εργοστασιακές εκπομπές και η καύση απορριμμάτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών. Οι εποχικές καιρικές μεταβολές της πόλης, οι οποίες αποτρέπουν τη διάλυση ρύπων όπως τα καυσαέρια, επιδεινώνουν περαιτέρω το ζήτημα. Τον Ιανουάριο του 2020, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη καταγραφόταν σε ανθυγιεινό επίπεδο για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προσπαθεί να καθαρίσει τον αέρα με διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης εναλλακτικών ενεργειακών τρόπων μεταφοράς. Η Energy Absolute πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα, με τον στόλο των πλήρως ηλεκτρικών καταμαράν να αποτελούν μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου που περιλαμβάνει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κάθε καταμαράν μήκους 24 μέτρων θα μπορεί να μεταφέρει 200 ​​επιβάτες και θα περιέχει δύο κινητήρες EM-PMI375-T800 που κατασκευάζει η Danfoss Editron. Οι κινητήρες παρέχουν συνεχή ισχύ εξόδου μεταξύ 174-192kW, ανάλογα με τη θερμοκρασία στην οποία λειτουργούν και βασίζονται σε σύγχρονη τεχνολογία μόνιμου μαγνήτη. Είναι επίσης υδρόψυκτα, σχεδιασμένα να λειτουργούν σε σκληρά περιβάλλοντα λειτουργίας και προσφέρουν μικρότερες διαστάσεις, ελαφρύτερο βάρος και υψηλότερη απόδοση από τους σημερινούς κινητήρες ντίζελ.

Η Energy Absolute επενδύει 33 εκατομμύρια δολάρια στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης σταθμών ταχείας φόρτισης που θα είναι σε θέση να φορτίσουν τα πλοία σε περίπου 15 λεπτά. Τα πλοία θα μπορούν να λειτουργούν μεταξύ δύο και τεσσάρων ωρών σε κάθε φόρτιση, με απόσταση 80-100 χλμ.

Σχολιάζοντας το έργο, ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Danfoss Editron για την Ασία-Ειρηνικό, ο David Hunter είπε:

«Οι πλωτές οδοί της Μπανγκόκ έπαιζαν πάντα ζωτικό ρόλο στη μεταφορά ανθρώπων και logistics. Αυτό το έργο μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να ξαναλειτουργήσουν αυτές οι οδοί με βιώσιμο τρόπο, συνδέοντας βασικά δίκτυα μεταφορών και παρέχοντας μια ομαλή και άνετη διαδρομή στους ταξιδιώτες. Θα συμβάλει, επίσης, στον περιορισμό της ανάγκης για περαιτέρω σήραγγες και δρόμους, με τις πλωτές οδούς να γίνονται και πάλι δημοφιλής τρόπος μεταφοράς. Περισσότερα από αυτά τα έργα που θα υλοποιηθούν θα βοηθήσουν την πόλη να γίνει λιγότερο μολυσμένη και να έχει λιγότερη συμφόρηση. Αναμένεται ότι η εισαγωγή αυτού του στόλου από πλήρως ηλεκτρικά καταμαράν θα απομακρύνει περίπου 9.500 τόνους εκπομπών CO2 από την ατμόσφαιρα ετησίως.

Η Energy Absolute είναι μια κορυφαία εταιρεία που επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε βιώσιμες υποδομές και μεταφορές. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη δυνατότητα που έχουμε να συνεργαστούμε περαιτέρω και ήδη εξετάζουμε ενεργά και άλλα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν στην Ταϊλάνδη, όπως ηλεκτρικά λεωφορεία και ηλεκτρικά φορτηγά».

www.danfoss.com

Διαβάστε περισσότερα Ναυτιλιακά Νέα εδώ.