fbpx

Ο όμιλος C&A χρυσός χορηγός στο ψηφιακό Συνέδριο Ναυτικής Τεχνολογίας 2020

accomos-3.jpg
Στο Συνέδριο Ναυτικής Τεχνολογίας 2020, που φέτος διοργανώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου ψηφιακά λόγω της πανδημίας του Covid-19, έλαβε μέρος η C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε. ως χρυσός χορηγός.

Το θέμα το οποίο παρουσιάστηκε φέτος από τον Νικόλαο Μπεζεντέ, MSc Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών, ΕΜΠ, εκπρόσωπο του τεχνικού τμήματος της εταιρίας, ήταν το προϊόν ACCOMOS ® Acceleration Monitoring System (Σύστημα Παρακολούθησης Επιταχύνσεων) της εταιρίας SCHALLER AUTOMATION για μηχανές καυσίμου diesel, φυσικού αερίου και διπλού καυσίμου.

Το ACCOMOS ® είναι ένα σύστημα το οποίο καταγράφει τις δονήσεις και τους κραδασμούς  που δημιουργούνται κατά την λειτουργία των μηχανών. Είναι αρκετά μικρό, χωράει στην παλάμη ενός χεριού, έχει σχεδιαστεί για εύκολη εγκατάσταση και μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε λίγα λεπτά, εξαιτίας της ισχυρής μαγνητικής πλάκας που διαθέτει.

Η κεντρική ιδέα του συστήματος αφορά στην πρόληψη και την αποφυγή σημαντικών βλαβών της μηχανής. Ουσιαστικά το σύστημα προειδοποιεί τον χρήστη όταν αναγνωρίσει επιταχύνσεις εκτός των ορίων. Κατά αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιούνται οι κατάλληλες ενέργειες και αποφεύγονται σοβαρές μηχανολογικές βλάβες.

Με το σύστημα της ACCOMOS ® έχουμε:

 • Online monitoring της κατάστασης της μηχανής.
 • Σύνδεση σε Η/Υ μέσω RS485 ή Can Bus.
 • Απλή εγκατάσταση με μαγνήτη μέσα σε λίγα λεπτά.
 • Λειτουργία teach-in, που οριοθετεί αυτόματα τις περιοχές καλής λειτουργίας της μηχανής.

Ποια τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του συστήματος ACCOMOS ®;

 • Το σύστημα δεν εμποδίζει τους χρήστες να χειρίζονται το μηχάνημα υπό τις συνθήκες που ορίζονται από τον κατασκευαστή.
 • Εύκολη αναγνώριση της κατάστασης της μηχανής.
 • Προειδοποίηση και προγραμματισμός για ανάγκη συντήρησης.
 • Αύξηση της παραγωγικότητας και της αξιοπιστίας του μηχανήματος.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους των μηχανών και σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος της συσκευής, καθιστούν αναγκαία και συμφέρουσα την εγκατάσταση του συστήματος ACCOMOS ®.

Το πέρας του Συνεδρίου απέδειξε ότι το ΕΛ.Ι.Ν.Τ. και το 2020 ξεχώρισε για την επιστημονική του στάθμη και αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά το σημαντικότερο πεδίο για τη συζήτηση τεχνολογικών θεμάτων που αφορούν στην ελληνική ναυτιλία, από την καινοτομία μέχρι την πρακτική εφαρμογή.


 

Λίγα λόγια για τη Schaller Automation

 Η Ιστορία της SCHALLER AUTOMATION:

Εμπειρία και εξελισσόμενη τεχνογνωσία

Το 1956 η γερμανική εταιρία SCHALLER AUTOMATION ξεκίνησε με όραμα τη διασφάλιση της ασφάλειας ανθρώπων και μηχανημάτων μέσω ενός αξιόπιστου oil mist detection.

Σήμερα πάνω από 55.000 συστήματα είναι εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό επέτρεψε στη SCHALLER AUTOMATION να δημιουργήσει μια απαράμιλλη εμπειρία που εκτιμάται από πελάτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της δύναμης που έχει η οικογένεια προϊόντων Visatron:

 • Από την αρχή οι oil mist detectors της SCHALLER AUTOMATION σχεδιάστηκαν και λειτουργούν καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του κινητήρα χωρίς περίπλοκη συντήρηση.
 • Το σύστημα αποκλείει τις ψευδείς ειδοποιήσεις.
 • Το σύστημα πληροί όλα τα standards των νηογνωμόνων και φορέων πιστοποίησης.

Οι μηχανικοί της SCHALLER AUTOMATION αναπτύσσουν συνεχώς τα προϊόντα της εταιρίας για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών όσο το δυνατόν πιο εξατομικευμένα.

Με τη δύναμη της καινοτομίας, η SCHALLER AUTOMATION στηρίζει τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο στο δρόμο τους προς την ψηφιακή εποχή.

Διακεκριμένοι πελάτες όπως η MAN, η Caterpillar, η Wärtsilä και πολλοί άλλοι κατασκευαστές μηχανημάτων βασίζονται σε αυτήν την τεχνογνωσία.

Η ΜΑΝΤΑΝCΟ Α.Ε. (εταιρία του ομίλου C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε.) είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της SCHALLER AUTOMATION για περισσότερα από 35 χρόνια, έχοντας αναλάβει τις πωλήσεις και τη συντήρηση των oil mist detectors σε Ελλάδα και Κύπρο.